
- Co jest w środku?
- Opis
- Proces produkcji
- TABELA WARTOŚCI
czekoladowy - TABELA WARTOŚCI
waniliowy - TABELA WARTOŚCI
smak naturalny - Składniki
- Stosowanie



PLANTFORCE – RICE protein
Wegańskie białko ryżu
Białko ryżu Plantforce RICE – czyste, surowe, wegańskie białko ryżowe z upraw ekologicznych o kremowej konsystencji i bezkompromisowym smaku!

Białko ryżu brązowego
Zawiera wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów, których organizm sam nie może syntetyzować, a których potrzebuje w celu produkcji tkanek wszystkich mięśni, enzymów i hormonów potrzebnych nam do życia. Białko ryżu, w przeciwieństwie do innych białek roślinnych, posiada każdy z tych – kluczowych dla białek o zrównoważonym profilu aminokwasów – bloków budujących, co jest porównywalne z serwatką i znacznie lepsze od soi.
Najwyższej jakości wegańskie białko ryżowe Plantforce
Ekologiczne białko ryżowe Plantforce RICE powstało z myślą o osobach, które świadomie dbają o zdrowie i szukają produktu, który zaspokoi ich najwyższe wymagania dotyczące jakości, jak i smaku.
Białko to jest całkowicie wolne od alergenów takich jak nabiał, soja, pszenica i gluten. Jest tolerowane nawet przez wrażliwe osoby, dzięki swojej hipoalergiczności. Plantforce RICE jest łatwo trawione zarówno przez dzieci, jak i dorosłych – bez dyskomfortu związanego z żołądkiem, co często można zaobserwować przy stosowaniu tradycyjnych odżywek białkowych. Białko to jest odpowiednie również dla wegetarian i wegan.
Producent ekologicznego białka Plantforce RICE nie uznaje żadnych kompromisów w zakresie smaku swoich białek. Dlatego białka ryżowe Plantforce RICE od Third Wave Nutrition – zarówno waniliowe, jak i czekoladowe – zawierają w 100% naturalne aromaty zgodne z nowymi i restrykcyjnymi przepisami Unii Europejskiej. Słodzone są natomiast naturalnym ekstraktem ze stewii (pozyskanym z liści stewii) – roślinnym zamiennikiem cukru bez kalorii.
Białko ryżowe Plantforce RICE może być znakomitym składnikiem wielu przepisów kulinarnych. Świetnie sprawdzi się również w połączeniu z mlekiem ryżowym lub innym roślinnym mlekiem, np. orzechowym.
Jakość Plantforce od Third Wave Nutrition
Firma Third Wave Nutrition wyznacza nowe standardy jakości, o których inni producenci mogą jedynie pomarzyć. Ich produkty są tworzone bez żadnych kompromisów w zakresie jakości składników i smaku, by dostarczyć produkt, któremu można zaufać. To prawdziwi pasjonaci tworzenia wysokiej jakości produktów roślinnych, aby wspierać zdrowy tryb życia ludzi o indywidualnych potrzebach.
Białko ryżu Plantforce RICE dostępne jest w trzech smakach:
- bezsmakowe
- waniliowe
- czekoladowe
Obie wersje smakowe są stworzone w 100% dzięki naturalnym aromatom – w oparciu o surowe przepisy UE i słodzone naturalnym wyciągiem ze stewii.
PROCES PRODUKCJI
Cała oferta od firmy Third Wave Nutrition (TWN) jest wyjątkowej jakości. Kiedy TWN opracowuje nowy produkt, intensywnie pracuje nad wyznaczeniem zupełnie nowych, obiektywnych standardów jakości.
Już wiele lat przed założeniem Third Wave Nutrition, jej właściciele zarządzali jakością i oceniali obiektywną jakość różnorodnych surowców i kategorii produktów. W niedługim czasie uświadomili sobie, że szeroko pojęta branża zdrowotna nigdy nie była transparentna i nic nie wskazuje na to, by miało się to zmienić. Dlatego też, dostrzegli potrzebę przejrzystej edukacji w tym zakresie, skierowanej zarówno do konsumentów, jak i pracowników branży zdrowotnej – by podnieść zrozumienie i ogólną świadomość tego zagadnienia.
Nie jest zaskakujące, że dla wielu osób oddzielenie faktów od mitów jest olbrzymią trudnością, podobnie odróżnienie chwytów marketingowych od faktów naukowych oraz istotnych doniesień, od krótkotrwałych trendów zdrowotnych. Co więcej, wiele firm z branży zdrowotnej oraz ich pracownicy, również są w tym wszystkim pogubieni. Tak więc ostatecznie, dla nikogo nie jest to proste.
Każdego roku rynek zalewany jest wręcz niezliczoną ilością produktów odżywczych i suplementów nowych marek. W rzeczywistości większość z tych suplementów, to ta sama zawartość a jedynie pod inną prywatną marką – produkty różniące się wyłącznie marketingiem i cenami detalicznymi, a nie faktyczną jakością i zawartością.
Wystarczy policzyć, ile jest na rynku odżywek białkowych z serwatki, suplementów z rybich olejów, czy preparatów multiwitaminowych, by uświadomić sobie jak wiele jest podobnych do siebie produktów, które sprzedaje się jako „unikalne”.
Jakość stała się dziś popularnym zwrotem, ale rzadko niesie ze sobą głębsze znaczenie.
Third Wave Nutrition chce zmieniać tę sytuację – krok po kroku.
Każda kategoria produktów ma swoje własne standardy jakości. Kategoria białka ryżowego jest przykładowo całkowicie odrębną kategorią, co chcemy pokazać w kilku punktach pokazujących działania TWN, które zapewniają jego wyjątkową jakość:
- Kontrola produkcji od A do Z
- Ekstrakt białka jako główny cel produkcji, a nie jako produkt uboczny innego przemysłu
- Łagodny proces ekstrakcji
- Parametry jakości oparte na badaniach przesiewowych
- By zapewnić najwyższą jakość białka ryżowego, kontrolowany jest cały proces produkcji – od całego ziarna ryżu aż po końcowy produkt, jakim jest białko ryżowe
Białko ryżowe od TWN jest traktowane jako główny cel produkcji, dlatego proces produkcji w całości podporządkowany jest pozyskaniu ekstraktu białka, a nie pozyskaniu go jako produktu ubocznego, np. od przemysłu skrobiowego.
Białko TWN nie jest nabywane od firm zewnętrznych, gdzie białko jest często poddane nadmiernej obróbce – np. termicznej w wysokich temperaturach lub ekstrakcji rozpuszczalnikami takimi, jak heksan. Dzięki temu, że Third Wave Nutrition sama kontroluje wszystkie etapy produkcji, naturalny kolor sproszkowanego białka nie zmienia się losowo, ponieważ jakość surowego materiału (surowca) jest niezmienna.
TWN dokonuje łagodnej ekstrakcji używając minimalnej temperatury i starannie kontrolując każdy kolejny krok produkcji. Efektem jest naturalnie smakujące białko ryżowe pozbawione goryczy, jaką można wyczuć w innych białkach ryżowych. Niektórzy producenci podgrzewają też białko ryżu by wywołać proces brązowienia, w trakcie którego cukry i białko wchodzą w reakcję. Ma to usunąć gorycz lub sprawić by surowiec nadawał się do zastosowania w konkretnym produkcie spożywczym. W rezultacie, przyjmuje on ciemniejszy kolor i może poprawić smak.
Po ukończeniu procesu produkcji surowiec TWN przechodzi wiele analiz laboratoryjnych, aby upewnić się, że wysokie standardy są stale utrzymywane. Białko ryżu od Third Wave Nutrition przechodzi najbardziej kompleksowe badania by mieć pewność, że nie zawiera nawet śladowych ilości GMO – zgodnie z rygorystycznymi wymaganiami prawnymi Unii Europejskiej.
PLANTFORCE RICE Protein – białko ryżu | ||
40 porcji w opakowaniu (800g) | ||
w porcji 20g | 100g | |
Wartość odżywcza | 75 kcal/318 kJ | 375 kcal/1590 kJ |
Białko | 14g | 68g |
Węglowodany | 1,6g | 7,9g |
w tym cukry | 0,4g | 2,2g |
Tłuszcze | 0,8g | 3,9g |
w tym tłuszcze nasycone | 0,4g | 2,2g |
Błonnik | 1,4g | 6,9g |
Sól | 0g | 0,05g |
Profil Aminokwasowy | ||
w porcji 20g | 100g | |
Alanina | 780 mg | 3900 mg |
Arginina | 1232 mg | 6160 mg |
Kwas asparaginowy | 1108 mg | 5540 mg |
Cysteina | 338 mg | 1690 mg |
Kwas glutaminowy | 2230 mg | 11150 mg |
Glicyna | 596 mg | 2980 mg |
Histydyna | 346 mg | 1730 mg |
Izoleucyna | 640 mg | 3200 mg |
Leucyna | 1192 mg | 5960 mg |
Lizyna | 500 mg | 2500 mg |
Metionina | 316 mg | 1580 mg |
Fenyloalanina | 736 mg | 3680 mg |
Prolina | 674 mg | 3370 mg |
Seryna | 664 mg | 3320 mg |
Treonina | 504 mg | 2520 mg |
Tryptofan | 160 mg | 800 mg |
Tyrozyna | 770 mg | 3850 mg |
Walina | 858 mg | 4290 mg |
PLANTFORCE RICE Protein – białko ryżu Waniliowe | ||
40 porcji w opakowaniu (800g) | ||
w porcji 20g | 100g | |
Wartość odżywcza | 72 kcal/304 kJ | 359 kcal/1518 kJ |
Białko | 15g | 74g |
Węglowodany | 0,2g | 1,0g |
w tym cukry | 0g | 0,2g |
Tłuszcze | 0,4g | 1,9g |
w tym tłuszcze nasycone | 0,3g | 1,4g |
Błonnik | 0,6g | 2,9g |
Sól | 0g | 0,02g |
Profil Aminokwasowy | ||
w porcji 20g | 100g | |
Alanina | 844 mg | 4220 mg |
Arginina | 1334 mg | 6670 mg |
Kwas asparaginowy | 1200 mg | 6000 mg |
Cysteina | 366 mg | 1830 mg |
Kwas glutaminowy | 2414 mg | 12070 mg |
Glicyna | 646 mg | 3230 mg |
Histydyna | 374 mg | 1870 mg |
Izoleucyna | 696 mg | 3480 mg |
Leucyna | 1290 mg | 6450 mg |
Lizyna | 560 mg | 2800 mg |
Metionina | 352 mg | 1760 mg |
Fenyloalanina | 796 mg | 3980 mg |
Prolina | 728 mg | 3640 mg |
Seryna | 712 mg | 3560 mg |
Treonina | 548 mg | 2740 mg |
Tryptofan | 180 mg | 900 mg |
Tyrozyna | 834 mg | 4170 mg |
Walina | 930 mg | 4650 mg |
PLANTFORCE RICE Protein – białko ryżu | ||
40 porcji w opakowaniu (800g) | ||
w porcji 20g | 100g | |
Wartość odżywcza | 78 kcal/330 kJ | 390 kcal/1650 kJ |
Białko | 16g | 80g |
Węglowodany | 0,2g | 1,1g |
w tym cukry | 0g | 0,2g |
Tłuszcze | 0,6g | 3,0g |
w tym tłuszcze nasycone | 0,3g | 1,5g |
Błonnik | 0,7g | 3,5g |
Sól | 0g | 0,02g |
Profil Aminokwasowy | ||
w porcji 20g | 100g | |
Alanina | 918 mg | 4590 mg |
Arginina | 1450 mg | 7250 mg |
Kwas asparaginowy | 1304 mg | 6520 mg |
Cysteina | 398 mg | 1990 mg |
Kwas glutaminowy | 2642 mg | 13210 mg |
Glicyna | 702 mg | 3510 mg |
Histydyna | 408 mg | 2040 mg |
Izoleucyna | 756 mg | 3780 mg |
Leucyna | 1402 mg | 7010 mg |
Lizyna | 588 mg | 2940 mg |
Metionina | 372 mg | 1860 mg |
Fenyloalanina | 866 mg | 4330 mg |
Prolina | 792 mg | 3960 mg |
Seryna | 780 mg | 3900 mg |
Treonina | 594 mg | 2970 mg |
Tryptofan | 188 mg | 940 mg |
Tyrozyna | 906 mg | 4530 mg |
Walina | 1010 mg | 5050 mg |
Plantforce RICE – Czekolada: Białko ryżu brązowego z upraw ekologicznych, Kakao z upraw ekologicznych o obniżonej zawartości tłuszczu, guma ksantanowa, naturalny aromat, wyciąg ze stewii (glikozydy stewiolowe).
Plantforce RICE – Wanilia: Białko ryżu brązowego z upraw ekologicznych, guma ksantanowa, naturalny aromat waniliowy, wyciąg ze stewii (glikozydy stewiolowe).
Plantforce RICE – Bezsmakowe: Białko ryżu brązowego z upraw ekologicznych.
Stosowanie: 1 miarkę (około 20 g) wymieszać z około 250-300 ml wody, soku owocowego, roślinnego mleka lub dodać do ulubionych płatków śniadaniowych, czy jogurtu. Znakomite do robienia naleśników, lodów, do pieczenia itp.
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze pokojowej, z dala od bezpośredniego słońca i ciepła.